Bilgi-Ver Email Abonelik:

Bilgi-Ver

Blog Reklamı

10 Ekim 2012 Çarşamba

8 Garip Alt Kültür Türü

Garip Alt Kültürler...

Otherkin
Otherkin, internet üzerinden kurulmuş, insan olmadıklarına inanan kişilerin oluşturduğu bir alt kültür. Bu kişiler çoğunlukla mitolojik ya da efsanevi yaratıklar olduklarını düşünürler ve bu inançlarını reenkarnasyon, kökler ve mecazlar yardımıyla açıklarlar. Yaratıklar arasında melekler, şeytanlar, ejderhalar, elfler, uzaylılar, periler, kurt adamlar ve vampirler bulunur.


Norveç Black Metal
Norveç Black Metal alt kültürü 1990'lı yılların başında ortaya çıktı. Cinayet ve özellikle orta çağ ahşap kiliselere karşı kundakçılık suçlarına sahip üyelerin mezarlıkları da harap ettikleri biliniyor. Gelenekçi toplumu tamamen reddeden bu alt kültür küçük çaplı bir çılgınlık olarak başlayp Hristiyanlığa karşı verilen bir savaş halini almış.



Bōsōzoku
Bōsōzoku (vahşet çetesi) motosiklet kulüpleriyle ve çetelerle ilgili bir Japon alt kültürü Japon otomotiv endüstrisinin geliştiği 1950'li yıllarda ilk kez ortaya çıkan ilk bōsōzoku "Yıldırım Kabileleri" olarak biliniyordu. Şu anda da bōsōzoku gruplarını şehir merkezlerinde yüksek sesli müzik dinlerken görebilirsiniz.

Sukeban
Japonca'da "suke" dişi anlamına gelir "ban" ise "patron" demektir Sukeban isimli Japon alt kültürü üyeleri dükkanlarda hırsızlık yapan şiddet eylemleri gerçekleştiren kız çeteleridir. Sukeban çeteleri ilk kez 1960'lı yıllarda "Bancho" isimli erkek çetelerinden esinlenilerek kurulmuştur. Daima pileli uzun etekli denizci üniformaları ile gezen kızların grup içinde çok katı kuralları vardır. Bu kuralları çiğnemek ise mutlak ceza ile sonuçlanır. Örneğin; üzerinde sigara söndürmek çok hafif bir cezadır.


Lolitalar
Lolita Japon alt kültürlerinin en önemli olanlarından biridir ve tüm dünyadaki ülkeler arasında yayılmaktadır. Sevimli küçük bir kız görünümüne bürünmeye çalışan kızlar kurdeleler, minik şapkalar, gösterişli elbiseler giyerler. Güneşli günlerde "narin" ciltlerini korumak için dantelli şemsiyeler taşırlar. 1980'li yıllarda başlayan alt kültür son zamanlarda yayılmıştır.

Gotik Modası
Goth alt kültürünün bir çeşidi olan Gotik modası koyu renkli bazen ürkütücü erotik elbiseler giymektir. Tipik Gotik modası siyaha boyanmış saçlar ve simsiyah giysilerden oluşur. Hem erkek, hem kadınlar bazen gözlerine siyah sürme çeker ve tırnaklarını siyaha boyarlar. Kraliçe Elizabeth ve Viktorya dönemi insanlarının tarzlarından ilham alan alt kültür moda tasarımcıları arasında Alexander McQueen ve John Galliano yer alıyor.

Arjantinli Fotolog Müptelaları
Fotolog müptelaları son iki yılda Arjantin'de oluşmuş olan bir gençlik alt kültürü Amerikalılar gibi giyinen gençler ek olarak canlı renklerde sıkı pantolonlar kapşonlu üstler giyiyorlar. Büyük güneş gözlükleri takıyorlar. Asimetrik saç modelleri ile dolaşıyorlar. Fotolog müptelaları kendilerinin ve arkadaşlarının resimlerini çekip fotoğraflı bloglarına yerleştiriyorlar. İnternet sitesi Fotolog'un Arjantin'de 55 milyon kullanıcısı var.

Hardline
Hardline isimli radikal derin ekoloji alt kültürü sigara içmeyi, tütün çiğnemeyi, alkol almayı, uyuşturucu ve tıbbi ilaçlar kullanmayı yasaklıyor. Bu kurallara uygun olarak yalnızca vegan yiyeceklerinden (beyaz yerine esmer pirinç, şeker yerine şeker kamışı, organik gıdalar, doğal yağlar) oluşan bir beslenme programı uyguluyorlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Katkıda bulunanlar