Bilgi-Ver Email Abonelik:

Bilgi-Ver

Blog Reklamı

16 Ekim 2012 Salı

Yepyeni Bir İcat: Salyangoz Havyarı

Fransada icat edilen bu havyar Dominique ve eşinin 180.000 salyangozun yumurtlatılmasıyla ortaya çıktı...


Mutfak döşemesi yaparak hayatını sürdüren bir Fransız'ın icat ettiği Salyangoz Havyarı, Fransa'nın yeni gastronomik sansasyonu oldu. Projenin arkasındaki dahi Dominique Pierru, bu icadını mükemmelleştirmek için üç senesini verdi. Önce 180,000 salyangozunu yumurtlaması için ikna etmek zorundaydı. Bu sahiden zor bir görevdi ancak bugün De Jaeger havyarı, Fransız restoranlarının en sevilen parçalarından biri. 2008 senesinde 200 kilogram salyangoz havyarı satmayı başaran Pierru, sene sonuna kadar 300 kilo daha satacağını tahmin ediyor. Üstelik işin ilginç yanı, bu havyar ucuz olduğundan bu kadar çok satılmıyor. Dominique ve eşi, geleneksel salyangoz çiftçiliğinin kârlı bir şey olmadığına karar verince bu tuhaf lezzeti yaratmaya karar verdi. Salyangoz havyarı, en iyi şampanya eşliğinde kızarmış ekmek ve ada çayı yaprağıyla yeniliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Katkıda bulunanlar