Bilgi-Ver Email Abonelik:

Bilgi-Ver

Blog Reklamı

1 Ekim 2015 Perşembe

Neden Pembe Kadınları Mavi Erkeklerin Rengidir?


Eski çağlardan beri bir çok kültürde erkeklerin hayatta kalmasının, kadınların hayatta kalmasından daha önemli görülüyordu. (Nazar Boncuğu rengi de bu yüzden mavidir.)

Bu yüzden erkek çocuklara mavi elbiseler giydirilir mavi takılar takılırdı. Tüm çocuklara neden mavi giydirilmediği kızların korunmaya ihtiyaçları olup olmadığı ise ilginç bir tartışma konusudur. Belki de kızlar korumasız bırakılarak şeytani ruhları yatıştırmada kullanılıyordu ne dersiniz?

Daha sonra kızlar kendi rengi olan ve görünüşte hiçbir özel gücü olmayan pembe rengi ile ödüllendirilmişlerdir.

Günümüzde psikologlar farklı renklerin çocukların üzerindeki etkisinden söz etmektedir. Pembe rengin çocuklar üzerinde yatıştırıcı bir etkisi vardır. Mavi renginde, pembe renkte olduğu gibi yatıştırıcı etkisi vardır. Hatta psikiyatrik hastanelerde pembe renk hastaları yatıştırılmakta kullanılırken, odaların ve koridorların rengide mavi ve pembe boyanmıştır. Bu renklerin çocukların kan basıncını düşürdüğü ve dikkat oranını arttırdığı bilimsel test ve deneylerle kanıtlanmıştır.

Sarı renk çocukları neşelendiriyor, kırmızı ise çocuklar için en kötü bir renktir. Kırmızı renk kan basıncı, solunum, kalp ritmi, beyin ve kas ritmleri gibi vücut hareketlerini artırmaktadır.

Çocuklarınıza herhangi bir şey alırken ya da odalarının duvarlarını boyarlar bu bilgileri göz ardı etmemenizi tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Katkıda bulunanlar